Sedin Kahriman, dobitnik PRO PR Globe Awards Vision Manager

Ovogodišnje priznanje PRO PR Globe Awards Vision Manager pripalo je Sedinu Kahrimanu, Generalnom direktoru BH Telecoma.

Ove godine priznanje PRO PR Vision Manager dodijelit će se po deseti put, a prema pravilniku, dodjeljuje se vodećim ljudima kompanija koji svojom vizijom, a u skladu sa globalnim ciljevima održivog razvoja razumiju važnost upravljanja komunikacijama, te ih sprovode u skladu sa razvojnom vizijom koja u konačnici rezultira prosperitetom kompanije, njezinih proizvoda, usluga i zadovoljstvom zaposlenih.

PRO PR Globe Awards do sada je iz Bosne i Hercegovine primio 2014. Edhem Fočo, izvršni direktor Al Jazeera Balkans, a među ostalima dobitnici priznanja su; Gordana Kovačević (Ericsson Nikola Tesla Hrvatska), Jože Mermal (BTC City Slovenija), Emil Tedeschi (Atlantic grupa ), Andrej Jovanović (Moji brendovi Srbija), Danica Zorin Mijošek (Afrodita kozmetika) , Esad Zaimović (Hipotekarna banka Crna Gora) i Martina Bienenfeld (Turistička zajednica grada Zagreba) .

Vizija Sedina Kahrimana kao menadžera, uspjela je nadograditi postojeću reputaciju BH Telecoma, akceptirajući sve alate i tehnike upravljanja komunikacijama, te kroz inovativne investicijske procese okupila mlade poduzetnike, a kroz sponzorsku i donacijsku strategiju ostvarila dvosmjernu komunikaciju između potrošača i brenda, istaknuto je u obrazloženju.

Priznanje PRO PR Vision City pripalo je gradu Trebinje, zbog njegove komunikacijske i razvojno sadržajne strategije. U proteklih nekoliko godina grad Trebinje pametno je iskoristio svoju bogatu kulturnu i povijesnu baštinu, te prirodni okoliš, i zahvaljujući pozitivnoj i kontinuiranoj komunikaciji ostvario zapažen medijski publicitet i stvorio atmosferu za stabilan život s vizijom prosperiteta.

PRO PR Globe Awards podrazumijeva i unikatnu statuu koju u sklopu projekta Business and Art izrađuju studenti Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Priznanje PRO PR Globe Awards Vision Manager organizira se u sklopu 19. međunarodne PRO PR konferencije i dodijelit će se 04. Novembra u hotelu Holiday u Sarajevu, prilikom svečane večere kada će biti dodijeljena i ostala priznanja PRO PR Globe Awards, a koja su ove godine pripala 19. eksperata na području odnosa s javnošću. Među njima dvije su dobitnice priznanja PRO PR Globe Awards iz Bosne i Hercegovine; Melisa Durak i Elvedina Džakmić Klempić, a priznanje PRO PR Infigo Awards dodijelit će se Milici Marković, direktorici komunikacija Direct Media.