Sjedeća odbojka: Svjetska elita na "Sarajevo Openu"

Sport| 24.05.2010 11:41<h2>U organizaciji Odbojkaškog kluba invalida Fantomi u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu 29. i 30. maja bit će održan 9. međunarodni turnir u sjedećoj odbojci "Sarajevo Open 2010."</h2>

Turnir spada u red najprestižnijih u svijetu. Okupit će osam ekipa, od kojih pet nacionalnih selekcija - Iran, Njemačka, Rusija, Mađarska i Hrvatska, te ekipe Start (Poljska), Hrabri (Hrvatska) i Fantomi (BiH). 

"Nakon paraolimpijskih igara i svjetskog prvenstva to je vjerovatno najjači turnir na svijetu. Dolazak reprezentacija iz samog svjetskog vrha sjedeće odbojke, kao što su Iran, Rusija i Njemačka, dovoljno govori o kvalitetu takmičenja. 

Također, turnir je dobra provjera forme za reprezentacije, koje pripremaju za nastupe na Svjetskom prvenstvu, koje se u augustu održava u Oklahomi (SAD)", rekao je član Uprave OKI Fanatomi Mehmed Čolić. 

Aktualni evropski prvak - ekipa Fantoma, koja brani naslov, igrat će u Prvoj grupi s reprezentacijama Rusije, Hrvatske i ekipom Starta, dok su u Drugoj grupi Iran, Njemačka, Mađarska i ekipa Hrabri. 
    
Svečano otvaranje turnira na programu je 29. maja u 9.30 sati, nakon čega će uslijediti mečevi 1. kola. Finalna utakmica na programu je 30. maja u 13 sati. 
    

Fena


<< Nazad