Dobro došli u svijet 4G+ mreže BH Telecoma

U mobilnoj mreži BH Telecoma je u toku implementacija 4G tehnologije. Korištenjem naprednih tehnika 4G mreža BH Telecoma će biti prepoznatljiva kao LTE-Advanced ili 4G+mreža.

U odnosu na postojeću mrežu Treće generacije (3G+ ili HSDPA), mreža Četvrte generacije u naprednoj izvedbi (4G+) mobilnim korisnicima BH Telecoma će omogućiti pristupne brzine u prosjeku i deset puta veće u odnosu na 3G mrežu čime se otvaraju mogućnosti za znatno poboljšanje kvalitete postojećih servisa.

Kvalitativna poboljšanja BH Telecom provodi duži vremenski period u okviru unapređenja i pripreme mreže u cjelini. Ove aktivnosti će tokom mjeseca aprila i maja biti provedene na području grada Sarajeva, te područjima gradova Tuzle, Mostara i Zenice, a odmah potom i na ostalim područjima.

 

 

Očekuje vas uzbudljivije korisničko iskustvo!

Sa 4G+ mrežom mobilni prenos podataka bit će u prosjeku 10 puta veći u odnosu na postojeću 3G mrežu, što praktično znači da će bržim pristupom mreži korisnički doživljaj biti značajno bolji zbog brzog i ugodnog pretraživanja Interneta, bržeg downloada i uploada slika i video sadržaja, pregleda e-mail poruka itd.

Također, bit će omogućeno kvalitetnije gledanje HD videa putem Moja Web TV usluge ili neke druge video aplikacije, kao i video pozivanje.

 

Pripremite se!

Provjerite na vrijeme:

Zamijenite postojeću SIM karticu za USIM karticu. Ako niste, to možete uraditi u bilo kojoj vama najbližoj poslovnici BH Telecoma.

Napominjemo da se korisnici moraju nalaziti na području pokrivanja 4G+ mrežom da bi je mogli koristiti.

Projekat implementacije 4G + mreže u mobilnoj mreži BH Telecoma bit će završen krajem godine do kada će 60% teritorije Bosne i Hercegovine biti pokrivenom njenim signalom.

 

Preporučujemo odabir jednog od novih EXTRA mobilnih postpaid paketa BH Telecoma. Vidi ponudu ovdje.

 

U skladu s gore navedenim, obavještavamo korisnike da će se intenzivirati aktivnosti na uvođenju 4G+ tehnologije na velikom broju lokacija baznih stanica, što može uzrokovati povremene prekide ili drugi vid otežanog odvijanja saobraćaja putem mobilne mreže u određenim kratkim intevalima.

 

Moja priča.