Moja TV Flix: Novi filmovi u videoteci

Predstavljamo nove filmske naslove Moja TV Flix videoteke u mjesecu aprilu:

ŠUMSKA DRUŽINA

Došao je i vidio. A oni su pobijedili.

Nadajući se da će zaraditi dovoljno novca za ugodan život, graðevinar Dan Sanders uvjeri svog sina Tylera i suprugu Tammy da se presele u udaljeni kutak države Oregon. Tyler se čini zadovoljan kad upozna ljupku Amber, no Tammy je zabrinuta za muža kad ovaj gotovo u ludilu tvrdi da su se lokalne životinje, uključujući dabrove, rakune, vrane, gavrane, medvjede i ostale, udružile kako bi sabotirali njegov projekt.

 

ČOVJEK ZA POSAO

Allen Quimp je nespretni i nesposobni učitelj kojeg pokreće jedan san: izliječiti svijet od loše gramatike.

Nažalost taj san ne dijeli njegova supruga koja je duboko uvjerena da je on običan gubitnik.

Sve se mijenja kad joj Allen slaže da je agent CIA-e, nakon što pomogne ruskoj baletnoj zvijezdi da prebjegne u Ameriku.

Impresionirana njegovim radom, CIA ga zaista regrutira i šalje ga na Kubu koju trese revolucija.

Okružen živopisnim likovima meðu kojima su bivši diktator i playboy, ludi špijun i Fidel Castro, Quimp daje sve od sebe u borbi za demokraciju i pravilnu gramatiku... dok budućnost zemlje visi na rubu.

 

HOTEL "NOVA RUŽA"

Dobitnik dvije filmske nagrade za Najboljeg režisera na Filmskom festivalu u Veneciji i nominiran za još dvije...

Maas i Hosaka dvije su velike tvrtke u budućem svijetu. Kako bi dobile prevlast one se bore za kontrolu nad najvećim umovima svijeta.

Najbolji od umova je Hiroshi koji trenutačno radi za tvrtku Maas. Fox je prihvatio ponudu da nagovori Hiroshija da prijeđe u tvrtku Hosaka. Sandii je Talijanka iz Japana koja bi trebala pridobiti Hiroshija. X  bi trebao naučiti Sandii da slomi Hiroshijevo srce.

No ništa ne ide po planu. X možda osjeća nešto više za Sandii, a tvrtka Hosaka se ne pridržava dogovora. Kakav će biti ishod?

 

IGRAČ

Nominiran za tri Oskara.

Dogaðaji u životu holivudskog producenta razvijaju se s jednako nerealističnim pozitivnim slučajnostima, koje na koncu kulminiraju ”happy endom”, kao i u većini filmskih scenarija, kojima je zatrpan, osobito kad slučajno ubije jednog scenarista.

 

JEDNA NOĆ, JEDAN PAS i JEDAN SAN

Randy Quaid je vozač taksija koji preispituje svoje putnike pravim vrijednostima dok ih vozi na njihovo odredište postepeno mijenjajući njihova razmišljanja. Mladić se želi riješiti trupla psa svoje potencijalne nove djevojke kako bi se vratio u njezin zagrljaj i proveo obećavajuću noć, no Quaid remeti njegove planove i svi zajedno otisnu se na nevjerovatnu noćnu avanturu punu neočekivanih zapleta, raspleta i mnogo smijeha...

 

LAKA DJEVOJKA

”Tart” je debitantski projekt redateljice i scenaristice Christine Wayne, a glavna glumica Dominique Swain nominirana je za nagradu za Najbolju filmsku glumicu.

Cat Storm živi s majkom i mlaðim bratom, a nezainteresiranog oca vrlo rijetko viða. Pohaða prestižnu privatnu školu na Manhattanu, gdje joj je najbolja prijateljica buntovna Delilah Milford. Kad Delilah izbace iz škole, Cat se počne družiti s Grace Bailey i preko nje upoznaje snobovsko društvo mladića i djevojaka sklonih tulumarenju i konzumaciji kokaina. Na jednom takvom tulumu Cat upozna osjećajnog mladića Williama Sellersa i zbliži se s njim, na što njezina majka ne reagira s oduševljenjem. No, nije sve kako se čini...

 

MALI LORD FAUNTLEROY

Dobitnik nagrade Emmy, ovo je zasigurno najbolja adaptacija romana ”Little Lord Fauntleroy”.

Ricky Schroder nominiran je za Young Artist Award...

Ceddie Errol bistri je dječaćić koji bezbrižno odrasta na newyorškim ulicama pod budnim okom svoje majke.

Njihovu svakodnevicu poremeti dolazak gospodina Havishama koji majci i sinu donese poruku zagonetnog Grofa Dorincourta...

 

METROPOLITAN

Nominiran za Oscara za Najbolji scenarij, film je dobitnik 6 filmskih nagrada i 10 nominacija...

Film prikazuje grupu mladih ljudi koji predstavljaju buduću višu klasu Manhattana. Vrijeme je božićnih blagdana i sezona otmjenih plesova u hotelu Plaza. Nakon plesa formiraju se manja društva koja druženje nastavljaju u nekom od privatnih stanova.

Tom Townsend slučajno upada u jedno takvo društvo i, nakon što na njih ostavi dobar dojam, postaje njihov redoviti gost.

Iako tvrdi da prezire takve društvene obièaje, Tom sve više uživa u njihovim kasnim sastancima...

 

MOJIH POSLJEDNJIH PET DJEVOJAKA

Dobitnik filmske nagrade Festival Univerciné Britannique 2010.

Tokom posljednje dvije godine Duncan Anderson je sve pokušao. Pokušao je ispasti savršeni dečko, pretvarajući se da se ne zamara bivšim dečkima svojih djevojaka. Davao je modne savjete koji su bili loši, podnosio neopreznu vožnju i stvorio tajni jezik.

Čak je smogao hrabrosti preuzeti krajnji rizik i reći dvije sudbonosne rijeći. No, Duncan bi na kraju, uvijek završio sam.

I kada je već jako blizu odluke da digne ruke od ljubavi on odluči otkriti što je sve pošlo u krivom smjeru te krene preispitati svojih pet zadnjih veza...

 

OPASNA AFERA

Dvije nominacije za najbolji britanski film.

Mješavina erotske ljubavne priče i političkog trilera. Helen McCrory je briljatna inženjerka aeronautike koja se upliće u strastvenu aferu sa studentom, dok radi na vladinom projektu vojnog zrakoplova. Sve više sumnje razdire je vezano za njezinog ljubavnika, budući da je on stranac, a ona se bavi ovim poslom, da bi te sumnje na kraju reflektirale odraze njezinog života i posla...

 

PET UGLOVA

Nevjerovatna Jodie Foster je dobitnica nagrade za Najbolju žensku ulogu te je film nominiran za još tri filmske nagrade.

Ovo je priča o dogaðajimato kom jedne noći 1964. godine i stanovnicima kvarta ”Five corners” u Bronxu.

Najveći dio filma govori o Lindi, mladoj ženi koju prati poremećeni silovatelj koji je tek izašao iz zatvora.

Tražeći zaštitu, ona pozove bivšeg dečka, a on je u meðuvremenu, uslijed političkog osvješćenja, postao pacifist.

Napetost dodatno podižu bizarni zapleti koji uključuju ukradene pingvine, tinejdžere koji u provodu nailaze na problem s liftom i par detektiva koji istražuju seriju misterioznih napada lukom i strijelom...

 

POSLJEDNJA ZABAVA

Komedija o obitelji, opraštanju i hrani.

Slavni kazališni glumac okuplja svoju obitelj na zabavi, nakon koje planira izvršiti samoubojstvo, osim ako ga oni uspiju razuvjeriti.

 

PRIVIÐENJA

Film nominiran za Oscara, Zladni Globus, BAFTA, Zlatnu Palmu... Dobitnik Zlatne Palme za Najbolju žensku ulogu 1972. godine.

Priča o podvojenoj ličnosti, unutarnjoj drami koju proživljava spisateljica dječjih priča i kućanica Cathryn.

Ona nagovori muža Hugha da odu izvan grada, u kuću u irskoj provinciji gdje je odrasla. Hugh provodi dane fotografirajući dok Cathrynin unutarnji život i podvojenost preuzimaju stvarni život.

Cathryn je svjesna da su njezine vizije nestvarne, tek priviðenja koja je opsjedaju.

Film se na suptilan način bavi ljudskom psihom, tankom linijom izmeðu zbilje i mašte, izmeðu ega i alter ega.

 

U POTRAZI ZA GRACELANDOM

Kralj... nije mrtav.

Neki dečki imaju sve. Ali Byron, po svemu sudeći, nije jedan od njih. Za vrijeme vožnje u svom prastarom Cadillacu, on odluči povesti skitnicu s kojim ide prema Memphisu. Skitnica tvrdi da je Elvis i da je na putu kući, prema Gracelandu.

U gotovo nadrealnom i teško zamislivom slijedu dogaðaja, tajanstveni lutalica pomaže Byronu prevladati sve probleme i ponovo doći do kontrole nad svojom izgubljenom dušom. Kada Byron otkrije i djevojku koja imitira Marylin Monroe, on otkriva i najsnažniji od svih osjećaja.

 

ZAKLJUČAN

On vlada ulicom iznutra...

Danny je ugledni policajac, kojemu smjeste zatvor kad istraga poðe po zlu. Dok guli kaznu u svojoj zatvorskoj ćeliji, Dannyja prisile da se priključi borbama zatvorenika u podzemnom kavezu zatvora. Uz pomoć svog cimera Irvinga, bivšeg šampiona u borilačkim vještinama, Danny kuje plan kako će sprati ljagu sa svog imena i dokazati svoju nevinost... ako uspije izaći iz kaveza živ.

 

 

 

24.04.2020