Ove sedmice preporučujemo: Film “Zamjena“ na moja TV

Film možete pogledati u subotu 11. novembra u 20:03 sati, u okviru programske ponude moja TV, na programu HRT1.

Kažu da se iz prijateljstva uvijek može roditi ljubav, a iz ljubavi nikada prijateljstvo. Novinar New Yorkera Jeffrey Eugenides je napisao priču „Buster“ koju je Allan Loeb pretočio u iznimno lijep i simpatičan scenarij za film The Switch (Zamjena). Originalna priča je govorila o tome kako fizički neatraktivan momak može osvojiti djevojku, dok filmska priča govori o tome kako jedan momak uz pomoć osjećajnog i tužnog dječaka može postati čovjek. 


Djevojka u filmu je Kassie (Jennifer Aniston), momak Wally (Jason Bateman), a dječak Sebastian (Thomas Robinson). Priča počinje tako što Kassie svom dugogodišnjem najboljem prijatelju Wallyju saopšti da namjerava da zatrudni pomoću umjetne oplodnje i da hoće da joj on pomogne oko odabira mogućeg donatora sperme. Wally, naravno, nije zadovoljan njenom odlukom i pokušava da je odgovori, ali u stvari tim postupkom je samo udaljava od sebe.

Kassie će zatrudniti, otići iz njegovog života na sedam godina i vratiti se sa šestogodišnjim sinom Sebastianom. U početku će se Wally polako vezati za Sebastiana i primjećivati kako obojica imaju slično ponašanje, postupke i sklonosti ka hipohondriji. 


Jason Bateman je izvanredan u svojoj ulozi ciničnog i neurotičnog finansijskog analitičara Wallyja, dok je Jennifer Aniston standardno dobra u ulozi koja joj je pripala –četrdesetogodišnjakinje čiji biološki sat polako otkucava. 


U filmu se smjenjuju situacije od komičnih, kakva je scena na partyju priređenom za “čin umjetne oplodnje“' u kojoj upoznajemo Rolanda donatora (Patrick Wilson) do emotivnih –već pomenuta scena o kupovnim okvirovima i pričama o slikama na njima. 


The Switch je savršen film za temu o kojoj govori, uz fenomenalnu glumačku ekipu predvođenu izvanrednim Jasonom Batemanom.

Moja TV. Uvijek bolja i bogatija.

09.11.2017