Izdvajamo hit filmove i serije na Cinemaxu u septembru

Premijerno prikazivanje serijskih i filmskih sadržaja možete gledati u okviru programske ponude moja TV, na Cinemax kanalima.

Nedjeljna premijera filmova

Cinemax

„Zoolander 2“

Kad tajni ubica počne ubijati najljepše ljude na svijetu, vrhunska agentica Interpola Valentina Valencia (Penélope Cruz) otkrije da ključ ove smrtonosne zavjere leži u bivšim modelima Dereku (Ben Stiller) i Hanselu (Owen Wilson). Regrutirani za tajnu misiju, moraju se vratiti u svijet visoke mode, ponovno steći slavu i spasiti stvar. Jedino što im stoji na putu kriminalni je veleum Mugatu (Will Ferrell) i njegova zla modna štićenica (Kristen Wiig). Pripremite se za opasno seksi avanturu „Zoolander 2“ koja je na programu Cinemaxa 03. septembra u 20.00 sati au kojoj izgled zaista može ubiti.

„Whiskey Tango Foxtrot“

Tina Fey glumi u ovoj opako zabavnoj komediji „Whiskey Tango Foxtrot“ koju možete pogledati 10. septembra u 20.00 sati na Cinemaxu a govori o nalaženju sebe na najnevjerovatnijem mjestu. Zaglavljena u rutini, novinarka Kim Baker (Tina Fey) odluči uzdrmati stvari ostavljajući svoj uredski posao u New Yorku i prihvativši opasan zadatak u Afganistanu. Daleko od kuće i potpuno izvan svoje zone udobnosti, šokirana Kim sprijatelji se s pustolovnom novinarkom Tanyom Vanderpoel (Margot Robbie), strogim pukovnikom (Billy Bob Thornton) i šarmantnim fotoreporterom (Martin Freeman) kako bi joj pomogli da se snađe u ovom ludom novom svijetu. Usred haosa, Kim otkriva svoju pravu snagu dok riskira sve kako bi pronašla svoj sljedeću veliku priču.

„Una“

„Una“, utemeljena na kazališnom komadu Davida Harrowera „Blackbird“, prati putovanje mlade žene da povrati svoju prošlost. Petnaest godina prije 13-godišnja Una pobjegla je sa starijim čovjekom Rayem, a on je za taj zločin bio uhićen i zatvoren. Kad naiđe na njegovu fotografiju u trgovačkom časopisu, Una mu uđe u trag i pojavi se na njegovu radnom mjestu. Njezin nagli dolazak prijeti uništiti Rayev novi život i poremetiti njezinu stabilnost. Neizgovorene tajne i zakopane uspomene izlaze na površinu dok Una i Ray analiziraju ostatke prošlosti. Njihov sukob donosi neodgovorena pitanja i neriješene čežnje. To će ih oboje potresti do srži. „Una“ zagledava u srce razornog oblika ljubavi i pita je li iskupljenje moguće a emitirati će se 17. septembra u 20.00 sati na Cinemaxu.

Serija subotom

 

POKAŽI MI JUNAKA (Show me a Hero)

Nove epizode subotom u 20.00 sati na Cinemaxu

Glume: Oscar Isaac, Catherine Keener, Alfred Molina, Winona Ryder, LaTanya Richardson Jackson

David Simon, autor HBO-ovih serija „Treme“ i „Žica“ te redatelj „Fatalne nesreće“ Paul Haggis predstavljaju šestodijelnu miniseriju prema istoimenoj publicističkoj knjizi Lise Belkin POKAŽI MI JUNAKA koja istražuje ideje doma, rase i zajednice kroz živote izabranih dužnosnika, birokrata, aktivista i običnih građana Yonkersa u New Yorku.

U Americi, generacijama udaljenoj od najvećih borbi za građanska prava šezdesetih, mladi gradonačelnik (Oscar Isaac) srednje velikog američkog grada suočen je s naredbom federalnog suda prema kojoj mora sagraditi manji broj sirotinjskih kuća u bjelačkim kvartovima svoga grada. Njegova nastojanja da to i učini razdiru cijeli grad, paraliziraju gradsku upravu i na kraju unište gradonačelnika i njegovu političku budućnost.

 

Mad Max petkom

U pokušaju da okonča ratove i održi mir, čovječanstvo je zabranilo sve što izaziva emocije: književnost, muziku i umjetnost. Kako bi se zakon provodio, posebna vrsta policije zadužena je ukloniti sve prekršitelje. No kad jedan od čelnih policajaca propusti dozu lijeka koji blokira emocije, počinje shvaćati da stvari nisu onakve kao što se čine.

Akcijsku dramu „Equilibrium“ pogledajte 01. septembra u 20.00 sati na Cinemaxu.

„Neslomljivi“

Glumac Bruce Willis i scenarist i redatelj M. Night Shyamalan ponovno surađuju nakon iznenadnog uspjeha „Šestog čula“ u ovom nadnaravnom trileru „Neslomljivi“ (Unbreakable) koji će se emitirati 29. septembra u 20.00 sati na Cinemaxu. David Dunne (Willis) vraća se vozom iz New Yorka kući u Philadelphiju nakon razgovora za posao koji nije dobro prošao, kada njegov vagon iskoči s tračnica i sudari se s nadolazećom lokomotivom. David je jedini preživjeli među 131 putnikom u vagonu. Ne samo to, on je zapanjujuće neokrznut. Dok se David pita što mu se dogodilo i zašto se uspio izvući, on susreće tajanstvenog neznanca, Eliju Princea (Samuel L. Jackson) koji objašnjava Davidu da postoji određeni broj ljudi koji su „neslomljivi“ – imaju iznimnu izdržljivost i hrabrost, predispoziciju prema opasnom ponašanju i osjećaju se nepobjedivi, ali također imaju čudne slutnje o strašnim događajima. Je li David „neslomljiv“? A ako jest, koje su fizičke i psihičke posljedice tog saznanja?

 

Drama srijedom

„Leteći kanu“

Lavaltrie u Québecu krajem 19. v. Jos Lebel i Liza Gilbert vole jedno drugo u tajnosti. Za vezu između mladog farmera i trgovkinje galanterijom sazna javni bilježnik Romain čiju je prosidbu Liza odbila prije tri godine. Kad Josovi usjevi zagonetno izgore, on je prisiljen prihvatiti posao kao zimski nadzornik u udaljenom logoru drvosječa. Ljubavnici obećaju pisati jedno drugomu, ali Romain im presreće pisma dok se stalno, ali diskretno, udvara Lizi. Bez vijesti od Josa, Liza tone u očaj ne shvaćajući da je žrtva prokletstva koje je na nju u noći njezina rođenja bacio Jack Murphy, nitko drugi nego đavao. Dvadeset i pet godina prije, na Badnjak, osam drvosječa uhvaćenih u oluji daleko od kuće potpisalo je ugovor s Murphyjem kako bi se ukrcali u leteći kanu i vratili obiteljima. Kad je prekršio pakt, Lizin je otac nesvjesno prokleo svoju kćer. Hoće li se Jos vratiti iz logora drvosječa i umaknuti zlonamjernim silama koje naizgled tlače to mjesto?

Kanadski triler „Leteći kanu“ (Chasse- Galerie: La Legende aka. Wild Run: The Legend) pogledajte 13. septembra u 20.00 sati na Cinemaxu.

 

CINEMAX 2

 

Subotnja premijera filmova

„Prevaranti“

U namjeri da poprave odnos Anna i Juhan povuku se u kuću uz more koju su im iznajmili dobrostojeći prijatelji. Svjedočeći nesreći na stjenovitoj obali, oni udome ozlijeđenu ženu i njezina muža – par s kojim će otkriti da imaju puno toga zajedničkog. Anna i Juhan počinju se pretvarati da su vlasnici kuće uvlačeći svoje goste u igru dominacije koja će njihov odnos dovesti do ruba uništenja.

Estonska psihološka drama „Prevaranti“ (Pretenders) na programu Cinemaxa 2 emitovaće se 02. septembra u 20.30 sati.

„Sve za sina“

Diane Kramer vodi jedna jedina opsesija: pronaći vozača Mercedesa boje moke koji je pregazio njezina sina i uništio joj život. S nekoliko stvari, malo novca i pištoljem, ona odlazi u Evian gdje je saznala da vozač živi. Ali katkad put osvete je mučniji nego što se čini... Diane će se morati suočiti s drugom ženom, prijateljski nastrojenom i tajanstvenom u francuskoj drami „Sve za sina“ (Moka) a koja će se emitirati 09. septembra u 20.30 sati na Cinemaxu 2.

„Hladna fronta“

„Hladna fronta“ (The Cold Front) na programu Cinemaxa 2 biti će 23. septembra u 20.30 sati a donosi rusku priča je o mladom paru – Sashi, kćeri bogatih roditelja i njezinu dečku Ilyi, mladom i ambicioznom scenaristu. Sasha i Ilya provode zimski odmor u unajmljenoj kući pokraj oceana na sjeveru Francuske. Nekoliko dana prije Silvestrova Ilya odlazi u kupnju i susreće Mashu, izgubljenu Ruskinju koja je navodno izašla na pogrešnoj željezničkoj postaji i nema gdje prenoćiti...

„Sumnja“

Svjetska kinematografija donosi film „Sumnja“ (Doubt) nominiran za 5 Oscara te je dobitnik 26 nagrada i 88 nominacija prestižnih svjetskih filmskih festivala a pogledati ga možete 17. septembra u 20.30 sati na Cinemaxu 2.

Godina je 1964. u Bronxu. Sestra Aloysius Beauvier (Meryl Streep), kruta i zastrašujuća direktorica škole crkve sv. Nikole, osjeća izrazitu odbojnost prema progresivnom i popularnom župniku, ocu Flynnu (Philip Seymour Hoffman). Tražeći nedjela u svakom kutku, sestra Aloysius vjeruje da je razotkrila najveći grijeh kada čuje da se otac Flynn posebno zanima za problematičnog dječaka. Bez trunke dokaza osim svoje moralne uvjerenosti, sestra Aloysius započinje križarski rat da iskopa istinu i protjera Flynna iz škole raspirivši borbu koja prijeti da će razoriti Crkvu i školu s razornim posljedicama.

Klasici današnjice

U klasicima današnjice donosimo filmove nominirane za Oscara.

„Frankenstein“

U najpoznatijoj priči strave svih vremena „Frankenstein“ (Mary Shelley` Frankenstein), koja je na programu Cinemaxa 2 04. septembra u 20.30 sati, mladi Victor Frankenstein (Kenneth Branagh koji je također režirao film) odlazi iz Ženeve na fakultet ostavljajući za sobom posvojenu sestru Elizabeth (Helena Bonham Carter) u koju je ludo zaljubljen. Inspiriran zlokobnim profesorom Waldmanom (John Cleese), Victor postaje opsjednut i povučen dok eksperimentira mogućnostima stvaranja života. No jedne noći, kako se njegov Stvor (Robert De Niro) bori za život, Victor prekasno shvaća puni užas onoga što je učinio i uzaludno pokušava uništiti svoju jezivu kreaciju. Vjerujući da je Stvor umro od kolere, Victor se vraća kući i planira svoju svadbu. Sam, prezren i potaknut bijesom rođenim iz emocionalne agonije, Stvor kreće u potragu za svojim stvoriteljem te tako započinje noćnu moru koja će obuhvatiti Victora Frankensteina i njegove voljene.

„Kraj ljubavne priče“

Godine 1939. u Londonu Saru Miles (Julianne Moore), strastvenu ženu zarobljenu u sterilnom braku, privuče mrki romanopisac Maurice Bendrix (Ralph Fiennes) kojega je upoznala na zabavi koju je priredio njezin dobri, ali dosadni muž Henry (Stephen Rea). No njihovu tajnu ljubavnu vezu naglo prekine Sarah nakon što Bendrixovu kuću pogodi bomba tijekom bombardiranja Londona i zamalo ga ne ubije. Dvije godine poslije slučajni susret s Henryjem ponovno probudi Bendrixovu opsesiju Sarom. Progonjen uspomenama, on se vraća u njezin život i otkriva iznenađujući razlog njihova raskida, obećanje koje će Sari sada biti teško ispuniti. Julianne Moore nominirana je za Oscar® za svoju izvedbu u „Kraj ljubavne priče“ (The End of the Affair), adaptaciji romana Grahama Greenea koju potpisuje Oscarom® nagrađeni scenarist/redatelj Neil Jordan (Plačljiva igra) a koja će se emitirati 11. septembra u 20.30 sati na Cinemaxu 2.

Moja TV. Uvijek bolja i bogatija.

 

30.08.2017