Moja TV Flix: Novi filmovi u videoteci

Predstavljamo nove filmske naslove Moja TV Flix videoteke u mjesecu oktobru: Blood Ties/ Krvne veze,Ares, The Factory/Tvornica zločina,Combustion/Izgaranje, The Hypnotist/Hipnotizer, Catch Hell/Otmica Reagana Pearcea, Asterix u Britaniji, Abandoned/Nestao, Fame /Slava, Backmask – Exeter/Đavolja osveta, Ghost Rider: Spirit of Vengeance /Ghost Rider 2: Duh osvete, 11.11.11. i Balls to the Wall/Pokaži što znaš

ARES

Radnja se odvija u bliskkoj budućnosti. Svjetski poredak se promijenio. Još uvijek postoje bogate i siromašne zemlje, ali s 10 milijuna nezaposlenih, Francuska se našla među siromašnijima.

Stanovništvo, između revolta i bezvoljnosti, bijeg traži u televizijskim borbama, gdje borci legalno koriste doping  i svi su udarci dozvoljeni. Reda, poznatiji kao Ares, borac je veteran koji živi od sredstava između drugorazrednih borbi i posla policijskog razbijača. Već dugo nije osvojio niti jedan meč i kad mu trener predloži da proba eksperimentalnu suspstancu pomoću koje bi pobjeđivao, Ares  odbije. No nije mislio na sestru, koja radi za web portal protiv vlade. Uhićena je za posjedovanje oružja i prijeti joj 10 godina zatvora. Njezine kolege smatraju da je sve dio urote i žele se boriti pravnim putem. No Ares zna da stvari tako ne funkcioniraju. U svijetu korupcije, zakon i ljudska prava ne znače mnogo.

ASTERIX I OBELIX U BRITANIJI

Asterix prelazi La Manche kako bi pomogao svom daljem rođaku Antiklimaxu da se suoči s Cezarom i rimskim osvajačima. Godina je 50. prije Krista i Cezar žeđa za novim osvajanjima. Odlučio je osvojiti otok koji leži na samom kraju znanog svijeta, tu tajanstvenu zemlju poznatu kao Britanija. Pobjeda je brza i potpuna. Ili... gotovo da je tako.

Jedno maleno selo odolijeva napadima, ali njegove snage sve su slabije pa Kordelija, britanska kraljica, šalje svog najvjernijeg časnika Antiklimaxa da potraži pomoć kod Gala, u drugom selu poznatom po otporu Rimljanima. U tom selu Asterix i Obelix već imaju pune ruke posla. Njihov poglavnik povjerio im je zadatak da naprave čovjeka od Urbaniksa, njegova dosadnog nećaka koji je stigao iz Lutecea. A zadatak je daleko od realizacije. Kad Antiklimax dođe sa molbom za pomoć, Gali mu odluče dati bačvu njihova čarobnog napitka. Asterix i Obelix će mu se pridružiti u povratku u Britaniju – kao i Urbaniks. Napokon, putovanje pruža izvrsnu priliku za edukaciju mladića. No nažalost, ništa ne ide prema planu...

BRAČNE SVAĐE

Film nominiran za 2 Zlatna globusa, dobitnik 7 drugih filmskih nagrada i uz još 18 nominacija, ovo je još jedna komedija bez manira Romana Polanskog... Obračun dvojice jedanaestogodišnjaka na mjesnom igralištu. Natečena usta, slomljeni zubi...i roditelji ”žrtve” pozivaju roditelje ”napadača” da razriješe situaciju. Srdačan razgovor postupno se zaoštrava kad četvero roditelja razotkrije svoje smiješne kontradikcije i groteskne predrasude. Nitko od njih neće izmaći tučnjavi koja samo što ne eksplodira...

ĐAVOLJA OSVETA

Dobitnik 3 filmske nagrade na Nocturna Madrid International Fantastic Film Festival 2015., priča o predivnom danu za egzorcizam... od koje ćete se naježiti. Tijekom razuzdanog tuluma, šestero tinejdžera pronalazi staru gramofonsku ploču koju odluče pustiti unatrag ne bi li čuli kakve sotonske poruke. Iznenada, naizgled zao duh nastanjuje se među njih, uništavajući sve pred sobom. Nakon nekog vremena shvate da duh zapravo želi prenijeti poruku...i da izvor horora nije toliko paranormalan; to je netko ili nešto njima puno bliže.

EDEN

Film o preživljavanju u raljama trgovine ljudima osvojio je nagrade za Najbolji film prema odabiru publike (Milano International Film Festival Awards 2013., San Diego Asian Film Festival 2012., SXSW Film Festival 2012.) i Najboljeg režisera (Milano International Film Festival Awards 2013.), za Najbolju glumicu (Seattle International Film Festival 2012.), Specijalnu nagradu žirija (SXSW Film Festival 2012.) te niz drugih nagrada i nominacija. Oteta. Prodana. Odlučna da preživi... Nastao prema istinitoj priči o životu Chong Kim, koja je kao tinejdžerka postala žrtvom trgovine ljudima, Eden osvijetljava zastrašujući problem seksualne trgovine ljudima u Americi. Film započinje u baru u državi New Mexico, gdje tinejdžerica Hyun Jae prihvaća piće od naočitog mladića koji ponudi da je odveze kući. No, tamo nikad ne dospije, nego je u prtljažniku prokrijumčare u Nevadu gdje je zatočena u skladištu pretvorenom u bordel. Hyun Jae otmičari daju novo ime, Eden, i ona shvaća što će od tog trenutka biti njezin život: seks s nepoznatim osobama, snimanje pornografskih filmova i surovo preživljavanje. Ubrzo se sprijatelji s djevojkom u istoj poziciji te obje shvate da moraju pobjeći pod svaku cijenu.

GHOST RIDER 2: DUH OSVETE

Nominiran za Najboljeg glumca BET Awards 2012. On ponovno jaše... Nicolas Cage reprizira svoju ulogu kao Johnny Blaze u filmu ”Ghost Rider: Spirit of Vengeance”. U novoj viziji redatelja Marka Neveldine i Briana Taylora, Johnny se još uvijek bori sa svojim prokletstvom đavoljeg lovca na glave - ali riskira izgubiti sve kad se udruži s vođom skupine pobunjenih opata kako bi spasili dječaka od samoga đavla... a možda bi se i on mogao zauvijek osloboditi svoje kletve.

HIPNOTIZER

Nominacija za režiju na filmskom festivalu u San Sebastianu, 2012.godine. Usred hladne prosinačke noći, psihijatra Erika Mariu Barka budi telefonski poziv iz štokholmske bolnice. Detektiv Joona Linna traži njegovu pomoć za pacijenta bez svijesti koji je doživio veliku traumu. Detektiv se nada da će Erik moći s dječakom komunicirati pomoću hipnoze, što će policiji omogućiti da ga ispita. Nadaju se odgovoru tko je tako brutalno ubio njegove roditelje i mlađu sestru, kako bi pronašli i spasili stariju sestru dok ne bude prekasno. No prošlo je 10 godina otkako se Erik bavio hipnozom i obećao je da to više nikad neće činiti, zbog bolnih uspomena koje ga još uvijek proganjaju. Kad policija napokon uvjeri Erika, kao da se podignula brana i nepredvidivi događaji su neočekivano navrli. Bez upozorenja, ovaj nenadani i siloviti slijed događaja udara Erika punom snagom. Nestaje njegov sin, a jedina šansa da ga spasi je da se suoči sa svojom prošlosti.

COMBUSTIONIZGARANJE

Ljubav ne poznaje granice... dok ne izgori. Na zabavi povodom objave zaruka s Juliom, nasljednicom draguljarskog dućana, Mikel upoznaje očaravajuću konobaricu Ari. Svoju nesretnu očaranost pokušava držati pod kontrolom, ali sudbina ih spaja i Mikel doživljava najstrastveniju noć u životu. Opsjednut s Ari, uvučen je i u njezin svijet ilegalnih auto-utrka. Dok shvati da se upleo u pomno razrađen plan kojeg su smislili Ari i njezin dečko, više mu nema povratka. Zaljubio se u Ari te mora donijeti najtežu ulogu u životu i biti vođa napada na vlastitu zaručnicu.

KRVNE VEZE

Gen za zločin nasljeđuje se u obitelji... New York, 1974. 50-godišnji Chris upravo je zbog dobrog ponašanja pušten iz zatvora, nakon što je odslužio nekoliko godina za ubistvo.

Ispred zatvora, željno ga iščekuje mlađi brat Frank, policajac pred kojim je sjajna karijera. Chris i Frank oduvijek su bili različiti, a njihov otac Leon, koji ih je sam podizao, za miljenika je odabrao baš Chrisa, unatoč svim njegovim problemima. Međutim, krvne veze su te koje spajaju. U nadi da mu se brat promijenio, Frank mu daje novu priliku; prima ga u svoj dom i pronalazi mu posao te mu pomaže da se pomiri s djecom i bivšom ženom, Monicom. Chrisova prošlost ubrzo ga sustiže te povratak u kriminal gotovo je neizbježan. Franku je to dokaz još jedne izdaje, nakon čega više s njim ne želi imati posla. No, za to je ipak prekasno, jer će bratske sudbine zauvijek biti isprepletene.

NESTAO

Bez indicija. Bez dokaza. Bez odgovora. Bez traga. Mary Walsh (B. Murphy) ostavlja svog dečka Kevina (Dean Cain) u bolnici, radi rutinskog ambulantnog zahvata. Ali, kad se vrati po njega, on je misteriozno nestao. Nitko u bolnici nema zavedenog pacijenta pod njegovim imenom, a ni policija nema nikakvih tragova. Pomahnitala od brige, Mary razgovara s psihijatrom, dr. Bensleyjem, koji je proglašava neuračunljivom. Ne samo da mora pronaći nestalog dečka, nego mora dokazati da je pri zdravoj pameti i da govori istinu, što joj niko ne vjeruje. Kada joj jedan od pacijenata zatraži otkupninu od 10 miliona dolara za Kevinov život, ima samo sat vremena da udovolji zahtjevima ili više nikad neće vidjeti svog dečka živog. Prisiljena na pronevjeru novca u banci u kojoj je zaposlena, Mary uskoro otkriva šokantnu pozadinu ove otmice. Vrijeme curi, a da bi se spasila, Mary mora stvari preuzeti u svoje ruke. Posljednji film Brittany Murphy.

OTMICA REAGANA PEARCEA

Otmica je bila samo početak! Stigavši na lokaciju snimanja filma u mali grad, poznatog mladog glumca Reagana Pearcea (Ryan Phillipe) otmu dvojica lakrdijaša te ga odvezu u udaljenu šupu usred močvare. Zavezan i ušutkan, Reagan bespomoćno gleda kako zagonetna dvojica svijetu otkrivaju njegove najintimnije tajne, uništavajući mu pritom ugled i karijeru. Kad otkrije motiv za otmicu, Reagan shvaća da ga razbijači ne namjeravaju pustiti. Preuzima stvari u svoje ruke i smišlja nasilan bijeg, koji će na njegovim rukama ostaviti više od krvi.

 

POKAŽI ŠTO ZNAŠ

Skidajte se... do kraja! Ben Camelino dosađuje se na poslu IT operatora. Za nekoliko mjeseci treba se oženiti i nema novca da plati vjenčanje iz snova. Iznudom svog budućeg punca, G. Matthewsa, Ben se prihvati egzotičnog plesa kako bi prikupio novac, postavši novi hit u klubu. Ben tajni posao mora skrivati od ostalih, natjecati se s podlim plesačem Chadom i pripremati se za natjecanje muških egzotičnih plesača "Strippapalooza" – za glavnu nagradu u iznosu od 100 000 dolara.

SLAVA

Sanjaj... Zaradi...Živi... Zapamti moje ime... Remake originalnog Oscarom nagrađenog hita, ”Fame” prati talentiranu grupu plesača, pjevača, glumaca i umjetnika tokom četiri godine u njujorškoj srednjoj umjetničkoj školi, kreativnoj i raznolikoj ustanovi, gdje učenici iz svih sfera imaju priliku ostvariti snove i postići pravu i dugotrajnu slavu... onu koja dolazi kao posljedica talenta, ustrajnosti i marljivog rada. U nevjerovatno kompetitivnoj atmosferi, izmučenoj samokritičnošću, strast svakog učenika stavlja se na kušnju. Osim umjetničkih ciljeva, moraju se suočiti sa svime što se događa u školi, školskim zadaćama, prijateljstvima, romansama i samootkrivenjem.

TVORNICA ZLOČINA

Svaka sekunda je bitna... Ako se žrtva ne pronađe unutar prvih 48 sati od njezina nestanka, možda nikad neće ni biti pronađena. Za detektiva Mikea Fletchera (John Cusack) i njegovu partnericu Kelsey Walker (Jennifer Carpenter) takva je statistika upravo postala lične prirode. Njegovu kćerku oteo je opasni fanatik. Dok vrijeme odmiče, Mike se pretvara u nezaustavljivu silu i pokušava naći skriveni podrum - tamnicu gdje je njegova kći suočena sa stravičnom sudbinom.

22.10.2019