BH Telecom postao zlatni sponzor EYOF-a!

BH Telecom je telekomunikacijski partner Evropskog zimskog omladinskog festivala mladih /EYOF/ i „zlatni“ sponzor ove velike zimske manifestacije, koja počinje 9.februara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

BH Telecom je tim povodom štampao i specijalno izdanje svog prepaid mobilnog Ultra start paketa, sa temom EYOF 2019. 

Na pres-konferenciji koja je danas povodom partnerstva između EYOF-a 2019 i BH Telecoma održana u sarajevskoj Vijećnici, direktor kompanije EYOF 2019 d.o.o. Senahid Godinjak je naglasio da u tehničko- poslovnoj saradnji s kompanijom BH Telecom EYOF dobija partnera koji garantuje da će svi zahtjevni poslovi u pripremama za takmičenja i podrška u IT sektoru biti urađeni na visokom novou. 

Sedin Kahriman, v.d. generalni direktor BH Telecoma kazao je da mu je iznimna  čast i zadovoljstvo ali ujedno i jedna velika obaveza što je BH Telecom dio ove prelijepe zimske olimpijske „priče“.

 

- Posebno nas raduje jer nam je pripala organizacija telekomunikacijskog saobraćaja i BH Telecom će zasigurno obezbijediti da svi učesnici, svi posjetioci šalju putem naših telekomunikacionih kanala lijepe vijesti, lijepe priče i fotografije iz Sarajeva u cijeli svijet.  Siguran sam da će Sarajevo biti centar pozitivne energije i centar pozitivnih priča. Mi smo s ciljem adekvatne pripreme blagovremeno sa našim stručnim timovima na svim borilištima obezbijedili tehničke preduslove i na svim mjestima gdje će boraviti posjetioci, takmičari i turisti obezbijedili besprijekorne uslove u smislu korištenja telekomunikacija. Pripremili smo i posebno izdanje prepaid paketa sa Groodvijem koji će biti na raspolaganju svim našim posjetiocima, kako bi im obezbijedili kvalitetnu uslugu, prijenos podataka i pristup internetu, kako bi sva ta pozitivna energija iz Sarajeva putovala do krajnjih destinacija – kazao je Kahriman.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka zahvalio se BH Telecomu koji je pokazao i ovom prilikom svoju veliku društvenu odgovornost.

 

- Grad Sarajevo nije zaboravilo da pravi velike događaje, Bosna i Hercegovina nije zaboravila da organizira velike događaje. BiH ima kvalitetnih kompanija, svjetski priznatih kompanija i BH Telecom to pokazuje. Čestitam Upravi BH Telecoma jer su prepoznali važnost ovog projekta,  jer su dio zajedničkog projekta, na koji će Grad Sarajevo i ova država biti ponosni - istakao je gradonačelnik Skaka. 

Na konferenciji je predstavljen i promotivni video BH Telecoma o telekomunikacijskoj organizacija EYOF-a. Navedeno je da je za potrebe medija i učesnika događaja postavljeno više od 80 Wi-Fi antena na mnoštvu lokacija, te urađeno mnogo drugih poslova u vezi sa komunikacijskom podrškom organizaciji EYOF-a.

 

EYOF 2019. će u Sarajevu okupiti više od hiljadu takmičara, blizu 750 članova delegacija iz 46 evropskih država, te više od 150 akreditiranih novinarskih ekipa i hiljade volontera iz cijele države.

 

 

24.01.2019