BH Telecom najpoželjniji poslodavac u javnom sektoru u 2019. godini

Kompanija Kolektiv – portal Posao.ba je u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu trinaesti put zaredom na svečanoj ceremoniji dodijelila priznanja kompanijama koje su izabrane za Najpoželjnije poslodavce u Bosni i Hercegovini u 2019. godini.

 

U tromjesečnom istraživanju percepcije bh. građana o najpoželjnijim poslodavcima prikupljeno je rekordnih 250.000 jedinstvenih glasova za ukupno 350 nominovanih kompanija.

 

Najpoželjniji poslodavac u javnom sektoru u 2019. godini, po izboru korisnika portala Posao.ba, jeste kompanija BH Telecom.

Među top deset najpoželjnijih poslodavaca u BiH za 2019. godinu (od 1. do 10. mjesta) su dm drogerie markt, HIFA Petrol, BH Telecom, UniCredit Bank, Coca–Cola HBC BH, Bosnalijek, Violeta, Elektroprivreda BiH, Al Jazeera Balkans i NLB Banka.

 

Ovogodišnja ceremonija je u znaku društveno odgovornog poslovanja, a posebno podrške mladim ljudima u sticanju prvog radnog iskustva i izgradnji karijere.

 

Kompanija Kolektiv je, kao i proteklih godina, u saradnji sa SOS Dječijim selima BiH, preko projekta Najpoželjniji poslodavac, ukupno uključila 213 korisnika u SOS Program za mlade – YES Centar. Tako je 19 njih završilo stručnu obuku, 42 praksu, a dobilo posao njih 85.

Ceremoniji je prisustvovao veliki broj gostiju, predstavnika vodećih kompanija, međunarodnih organizacija te političke i poslovne zajednice BiH.

29.04.2019