Novembar na moja TV

Izdvajamo najzanimljivije naslove koji će se u mjesecu pred nama premijerno prikazivati na kanalima u okviru programske ponude moja TV

HBO

 

PREMIJERA NOVE SERIJE- BABILON BERLIN- Berlin u ludim 20-ima: metropola za darovite i ambiciozne i za one u gužvi. Ali ispod blještave površine osiromašene mase teže za boljim životom. To je vrijeme organiziranoga kriminala i političkog ekstremizma. (Premijera 6. novembra)

PREMIJERA NOVIH EPIZODA IX  SEZONE SERIJE - BEZ ODUŠEVLJENJA, MOLIM - Pratite Larryja Davida u njegovu fiktivnom životu dok nanosi jad svijetu i sebi u potrazi za vlastitom srećom. U svakoj epizodi gostuju stvarne zvijezde koje glume sebe u bespoštednom prikazu Larryjeva života. (Ponedjeljkom)

PREMIJERA NOVIH EPIZODA SERIJE- METALNA ZVIJEZDA - U udaljenom planinskom gradu punom radnika migranata, šef policije postaje žrtva užasnog nasilja. Posljedice tog događaja vode ga na autodestruktivan put koji kulminira pojavom nemilosrdnog alter ega. (Petkom)

T 2 TRAINSPOTTING - Prvo je bila prilika... Onda je bila izdaja. Prošlo je dvadeset godina. I Mark Renton vraća se u jedino mjesto koje je ikad istinski zvao domom, gdje ga čekaju njegovi stari prijatelji: Spud, Sick Boy i Begbie. (Premijera 5. novembra)

ASSASSIN'S CREED - Priča o čovjeku koji se nađe u središtu drevne bitke između dvije moćne sekte. Samo ako iskoristi sjećanja svojih predaka koja su sadržana u njegovu DNK-u, moći će stati na kraj konfliktu i dobiti pravo na vlastito iskupljenje. (Premijera 12.  novembra)

LJEPOTICA I ZVIJER- Mladog princa zatočenog u obliku zvijeri može osloboditi samo prava ljubav. Njegova možda jedina prilika stiže kad upozna mladu Belle (Emma Watson), jedinu ljudsku djevojku koja je posjetila dvorac otkako je začaran. (Premijera 19. novembra)

ZAŠTO BAŠ ON? - Tokom praznika Ned i njegova obitelj posjete njegovu kćer na Stanfordu, gdje on upoznaje svoju najveću noćnu moru: njezina dobronamjernog, ali društveno neprilagođenog dečka milijardera, Lairda koji se sprema zaprositi je. (Premijera 26. novembra)

 

HBO2

 

POSLJEDNJI LOVAC NA ZMAJEVE- Radnja se odvija u svijetu gdje magija postoji u oslabljenom obliku i zamijenila je moderna tehnologija. Priča prati 15-godišnju Jennifer koja vodi agenciju za zapošljavanje čarobnjaka i otkriva da je počeo lov na posljednjeg zmaja. (1.novembra)

PLJAČKA U HATTON GARDENU - Čudesna istinita priča. Tokom jednog uskrsnog vikenda pratimo jednog tajanstvenog čovjeka i četvoricu ostarjelih londonskih kriminalaca željnih zadnje šanse za slavu dok planiraju i izvršavaju najveću pljačku u britanskoj historiji. (3. novembra)

xXx: POVRATAK XANDERA CAGEA - Kada grupa ubojitih plaćenika ukrade visokotehnološko oružje koje predstavlja globalnu prijetnju, svijet treba superšpijuna Xandera Cagea. Vraćen u akciju, Xander u spasilačku misiju predvodi ekipu ovisnika o adrenalinu koji prkose smrti. (9. novembra)

UTRKA SA SUSJEDIMA - Običan par iz predgrađa otkriva da nije lako držati korak s njihovim nevjerovatno zgodnim i ultrasofisticiranim novim susjedima, Jonesima – pogotovo kada otkriju da su gospodin i gospođa Jones operativci na tajnom zadatku. 11. novembra)                                                                                                    

HBO3

 

NOVA SERIJA - MILIJARDE  - Složena drama o politici moći u svijetu njujorških visokih financija. Briljantni titan hedge fondova Bobby „Axe“ Axelrod i drski odvjetnik Chuck Rhoades igraju opasnu igru u kojoj pobjednik odnosi sve, a ulozi se broje u milijardama. (Premijera 7. novembra)

PREMIJERA NOVE SEZONE SERIJE IZ ORGINALNE HBO EUROPE PRODUKCIJE -  SJENE II - Relu je u teškoj situaciji te se nagodi sa šefom mafije u Constanti, Tomom, da će ubiti Capitanua. Ali kad Relu otkrije da mu je kći trudna i da je bebin otac Capitanuov sin, hoće li moći održati obećanje. ( Premijera 19. novembra)

NOVA II SEZONA SERIJE- VIKTORIJA II - Rane godine vladavine jedne od najvećih britanskih kraljica. Crpeći iz događaja u njezinu stvarnom životu i kraljičine osobne dnevnike, serija daje živopisan portret njezine preobrazbe iz impulzivne 18-godišnjakinje u uvaženog monarha.(Premijera 1. novembra)                                                                                                  

NOVA II  SEZONA SERIJE- GRAVES II - Bivši predsjednik (Nick Nolte) 25 godina nakon završetka mandata shvati da su neke njegove odluke naštetile zemlji te odluči ispraviti stvari. Njegova žena pak ima vlastite političke ambicije. (Premijera 10. novembra)                                                                                                  

PREMIJERA NOVE SERIJE- LAŽ - U šestodijelnom trileru LAŽ Joanne Froggatt i Ioan Gruffudd glume Lauru Newell i Andrewa Ellisa, čija početna privlačnost dovede do spoja i dalekosežnih posljedica koje će njihov susret imati na njih i njihove obitelji. (Premijera 15. novembra)

 

Cinemax

ELLE– Michèle, šefici uspješne tvrtke videoigara, svijet se okrene naopačke kada je seksualno napadnu u njezinu domu. Umjesto da prijavi zločin policiji, ona odluči sama uloviti počinitelja. (Premijera 5.  novembra)

MANCHESTER BY THE SEA - Domar Lee vraća se u rodni grad u Novoj Engleskoj nakon bratove smrti kako bi se brinuo za svog nećaka tinejdžera, no njegov dolazak otkriva i njegovu mutnu prošlost. Uskoro, Lee započinje kontaktirati sa svojom otuđenom ženom... (Premijera 12.  novembra)                                                                           

MAD MAX: TRGOVCI  - U ovoj komediji dvojica prodavača u New Jerseyju prolaze kroz radni dan. Dante radi u supermarketu, dok njegov prijatelj radi u videoteci. Obojica bi radije radila nešto drugo – bilo što – i svojim mušterijama to daju do znanja.( Premijera 3. novembra)

DRAMA SRIJEDOM- STUDIO 54 - Priča o troje prijatelja – pipničaru (Ryan Phillipe), peraču posuđa (Breckin Meyer) te garderobijerki (Salma Hayek) – i ljubavnom trokutu koji ih je gotovo rastavio, smještena usred razularenog blještavila njujorškog noćnog kluba Studio 54. (Premijera 22. novembra)

 

Cinemax2

ORNITOLOG – Ova nevjerovatna avantura prati usamljenog ornitologa koji je, u potrazi za ugroženim crnim rodama, uronio u jezive i mračne šume sjevernog Portugala te se preobražava u drukčijeg muškarca. (Premijera 11.  novembra)

LUDE OD SREĆE - Dvije pacijentice psihijatrijske klinike u Toskani – jedna kompulzivna lažljivica koja se predstavlja kao bogata grofica, druga tiha i tajanstvena – povežu se dok planiraju pobjeći i doživjeti avanturu u vanjskom svijetu. (Premijera 18.  novembra)

SVJETSKA KINEMATOGRAFIJA: DALEKI ŽIVOT - Francuskinja Sylvie napokon pronalazi svog sina u Urugvaju nakon što ga je prije 4 godine oteo njezin bivši suprug te odlazi po njega. No ondje ništa ne ide po planu. Dječak, kojeg su odgojile baka i teta, izgleda sretno i zadovoljno... (Premijera 19. novembra)

KLASICI DANAŠNJICE: SMRT TRGOVAČKOG PUTNIKA- „Pulitzerom“ nagrađena drama Arthura Millera američki je klasik. Ova filmska inačica u istom je rangu. Dustin Hoffman osvojio je „Emmy“ za svoju izvedbu Willyja Lomana, razočaranog trgovačkog putnika pri kraju karijere. (Premijera 6. novembra)

Moja TV. Uvijek bolja i bogatija.

 

30.10.2017