| 27.08.2012 10:59

Najljepša sportska priča u Bosni i Hercegovini oduševila 23.146 dječaka i djevojčica


Zatvorene druge BH Telecom sportske igre mladih


Dodjelom medalja i pehara najboljima u Sarajevu u subotu, 26. augusta, zatvorene su druge BH Telecom Sportske igre mladih.

 

1795 finalista, pobjednika/ca iz 45 gradova Bosne i Hercegovine, od 22. do 26. augusta takmičilo se u deset sportskih disciplina.

U dvorani „Pete gimnazije“ i „Gimnazije Dobrinja“ predstavnici BH Telecoma, Lutrije BiH, Perutnine Ptuj, UNIQA Osiguranja su najuspješnijim učesnicima dodjelili nagrade, a poslije svečane ceremonije, upriličeno je oproštajno druženje.

Pobjednici velikog finala su postali predstavnici BiH na Međunarodnim danima Igara, koji će se održati u Sarajevu naredne sedmice, a čiji učesnici će biti mališani iz cijele regije.

 

„Druge Igre smo uspješno realizovali. Nadam se da ćemo naredne godine imati još više djece i posjetiti još više gradova,“ istakao je Haris Deliahmetović, predsjednik Igara za Bosnu i Hercegovinu. Deliahmetović se još jednom zahvalio svim partnerima i prijateljima Igara, koji su pomogli pri realizaciji ovog velikog projekta. Princip Igara je: „Škola završava, Igre počinju, Igre završavaju, škola počinje.“ „Pripreme najljepše sportske priče se nastavljaju sa za narednu godinu, kako bi mališani dobili samo najbolje“, najavio je Deliahmetović.

 

Na finalnom takmičenju su, osim takmičarskog dijela, mališani imali zabavno-edukativni program, a sve je proteklo uz fair-play i pozitivnu atmosferu među učesnicima.

„Drugu godinu sam ovdje. Upoznao sam mnogo prijatelja. Doći ću i sljedeće godine, jer Igre se pamte,“ izjavio je Anes Omeragić, dječak rukometnog kluba „Speed“ iz Gradačca.

 

Igre su ovog ljeta posjetile 19 bh. gradova u kojima je 23.146 dječaka i djevojčica uzelo učešće. U organizaciji i realizaciji projekta učestvovalo je 709 radnika, saradnika i volontera. Igre su uspjele ostvariti cilj – omogućiti djeci da nauče nešto novo te priušte sebi vrhunsko takmičenje i druženje sa vršnjacima iz cijele.

Kao jedan od brojnih ambasadora Igara, finaliste je ove godine posjetio i Igrama dao svoju podršku bivši fudbaler i sportski direktor Real Madrida Predrag Peđa Mijatović.