| 27.01.2017 12:02

BH Telecom donirao 50.000 KM Zemaljskom muzeju BiH


Kompanija BH Telecom uručila je vrijednu donaciju Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine u iznosu od 50.000 KM. Zemaljski muzej BiH je jedan od 32 dobitnika kojma će BH Telecom donirati ukupno milion KM po javnom konkursu za dodjelu donacija.


Direktor Zemaljskog muzeja BiH Mirsad Sijarić, prilikom primanja donacije, zahvalio je na BH Telecomu na dugogodišnjoj podršci i saradnji.

 

 

„Zahvaljem se BH Telecomu na značajnoj podršci Zemaljskom muzeju. Ovo je najveća donacija koju je dobio Zemaljski muzej i neće biti upotrijebljena za izmirivanje dugova koje imamo prema radnicima i Poreznoj upravi, već želimo da ova sredstva investiramo u digitalizaciju zbirke Zemaljskog muzeja BiH“ kazao je Sijarić. Saradnja, dodao je, nije počela nedavno, te da je BH Telecom već osigurao svim posjetiocima Zemaljskog muzeja BiH besplatan internet. 

 

 

Direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović zahvalio je uposlenicima Muzeja koji su uspjeli sačuvati ono što je bitno za BiH. „Pokušavamo pomoći Zemaljskom muzeju kao instituciji bitnoj za BiH, kao jednom od simbola državnosti BiH, da makar malo prevaziđe svoje probleme. Zahvaljujem prije svega našim korisnicima, zaposlenicima i Nadzornom odboru, koji je odlučio da dodjeli značajnu donaciju za Zemaljski muzej BiH. Zadovoljstvo nam je da smo u prošloj godini imali dobre rezultate, tako da smo mogli planirati i donacije, između ostalog i Zemaljskom muzeju", rekao je generalni direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović, najavivši vrijedne donacije od ukupno milion KM prema zdravstvenim ustanovama i javnim kuhinjama na području Bosne i Hercegovine. Dodao je da će se ta telekomunikacijska kompanija truditi da bude na raspolaganju zbog značaja Zemaljskog muzeja BiH. 

 

 

„Ovo je potpuno odgovoran pristup kada je u pitanju korporativno upravljanje i ovo je jedan od pravih primjera na koji način se društvena odgovornost u BiH treba prakticirati. Siguran sam da je BH Telecom lider kada je u pitanju korporativna društvena odgovornost u BiH“, istaknuo je dr. Fuad Čibukčić, predsjednik Nadzornog odbora BH Telecoma.