| 17.05.2013 15:28

BH Telecom i Aneks d.o.o. Banja Luka potpisali ugovor o pristupu mobilnoj mreži BH Telecoma


Kompanije BH Telecom d.d. Sarajevo i Aneks d.o.o. Banja Luka jučer su u Sarajevu potpisale Ugovor o pristupu davatelja usluga (Aneks) mobilnoj mreži BH Telecoma. Ugovor su potpisali generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović i direktor Aneksa Igor Bohorč.


Zaključenjem navedenog veleprodajnog ugovora, post-paid mobilnim korisnicima firme Aneks će biti omogućeno da koriste mobilne usluge posredstvom 2G/3G mreže BH Telecoma zajedno sa uslugama fiksne telefonije, Interneta ili digitalne SD/HD televizije koje kompanija Aneks pruža na području BiH.

Ugovor je potpisan u skladu sa Smjernicama za uvođenje MVNO/SP na tržište mobilnih komunikacija u BiH koje je usvojila Regulatorna agencija za komunikacije.

 

„Današnje potpisivanje ugovora predstavlja proširenje saradnje u mobilnoj mreži gdje će kompanija Aneks djelovati kao servis provider koristeći raspoloživu infrastrukturu BH Telecoma“ rekao je g. Rešidbegović prilikom potpisivanja.

 

Kompanija Aneks d.o.o. Banja Luka u vlasništvu je Telekoma Slovenije i jedan je od vodećih telekomunikacionih operatera u BiH koji pod brendom „blicnet“ pruža moderne usluge digitalne SD/HD televizije, fiksne telefonije, broadband Interneta i ostalih naprednih telekomunikacionih servisa.

 

„Ova saradnja predstavlja logičan slijed našeg nastupa na tržištu jer smo danas zaokružili našu ponudu prema fizičkim i pravnim klijentima. Uskoro se mogu očekivati i atraktivni tarifni modeli“, izjavio je g. Bohorč

 

Poslovna saradnja između kompanija BH Telecom i Aneks uveliko će doprinijeti daljem razvoju usluga mobilne telefonije na čitavom području BiH.

 

 

Idemo prvi...dajemoviše

BHTelecom