| 02.08.2013 08:37

BH Telecom uvodi probno testiranje LTE mreže


BH Telecom, Ericsson Nikola Tesla d.d Zagreb i Ericsson Nikola Tesla d.o.o Sarajevo potpisali su Ugovor o probnom testiranju sistema LTE (Long Term Evolution), kojim su definisani prava i obaveze ugovorenih strana tokom ograničenog trajanja probnog perioda. Također, isti ugovor je potpisan i sa Nokia Siemens Networks d.o.o. Sarajevo.


BH Telecom, Ericsson Nikola Tesla d.d Zagreb i Ericsson Nikola Tesla d.o.o Sarajevo potpisali su Ugovor o probnom testiranju sistema LTE (Long Term Evolution), kojim su definisani prava i obaveze ugovorenih strana tokom ograničenog trajanja probnog perioda. Također, isti ugovor je potpisan i sa Nokia Siemens Networks d.o.o. Sarajevo.

LTE je napredna tehnologija koja predstavlja četvrtu generaciju mobilnih mreža (4G) i korisnicima omogućava znatno veće brzine prenosa podataka pružajući im jedinstvena iskustva u razmjeni najzahtjevnijih multimedijalnih sadržaja.

U probnom periodu svi korisnici koji se nađu u testnoj zoni bit će u mogućnosti putem svojih smarthphone uređaja, tableta, laptopa, TV kamera i sl. besplatno koristiti servis pristupa Internetu i multimedijalne data bazirane usluge (video, VoIP). Planirano je da testni period na početku bude ograničen na uže područje grada Sarajeva.

 

BHTelecom