Pomoć

Opšte informacije


Za pronalazak telefonskog broja osobe dovoljno je unesete prva tri slova prezimena, te da izaberete kanton (pozivni broj). Ostala polja nije neophodno popunjavati, ali ukoliko imate potrebne podatke, prepručljivo je da ih unesete.

 

Ograničenja formulara


Pored minimalnog broja od 3 prva slova prezimena, važe i sljedeća ograničenja:

 

Polje "prezime" ne smije sadržavati ništa osim slova A-Ž i crtice;

Polje "ime" ne smije sadržavati ništa osim slova A-Ž;

Polje "adresa" smije sadržavati slova A-Ž, razmake, crte i tačke.

 

Kodna stranica


Stranica je kodirana u kodnom set Central European (ISO-8859-2). Svi moderni operativni sistemi i web browseri podržavaju ovu kodnu stranicu, tako da prikaz i pretraga koja uključuje afrikate (znakove čćš...) ne bi trebali predstavljati problem.

 

Pretraga po adresi


Polje adresa pretražuje naziv i broj ulice, te mjesto. Sada možete filtrirati vaše rezultate i po nazivu mjesta!

 

Označavanje rezultata


Radi što ugodnijeg pregleda imenika omogućili smo opcije označavanja redova. Kada pređete kursorom miša preko bilo kojeg reda tabele, taj red će promijeniti boju u svijetlo-plavu. Ukoliko kliknete na pozadinska boja će se promijeniti u narandžastu da se kasnije lakše možete vratiti na njega.

 

Napomena: ova funkcionalnost zahtijeva uključenu podršku za izvršavanje JavaScript-a u vašem web browseru.

 

Listanje rezultata


Broj rezultata upita koji se prikazuju na jednoj stranici je ograničen na dvadeset. Međutim, možete koristiti navigacine kontrole iznad tabele sa rezuzltatima da pregledate ostale rezultate. Također, možete koristiti opcije sortiranja i filtriranja za lakši pregled.

 

Filtriranje rezultata (refiniranje pretrage)


Ukoliko nakon obavljene pretrage vidite da se pojavilo previše rezultata koji Vam ne odgovaraju, a znate dodatne informacije koje mogu smanjiti broj istih, više se ne morate vraćati na prethodnu stranicu! Sada na vrhu imate osnovna polja za pretragu, popunjavanjem kojih možete filtrirati rezultate trenutne pretrage, ali i početi novu (sve dok se radi o zoni sa istim pozivnim brojem).

 

Sortiranje rezultata


Sada možete sortirati rezultate koje ste dobili po bilo kojoj od kolona. Dovoljno je da kliknete na naslov kolone. Kada kliknete na naziv kolone koja nije sortirana, rezultati će biti poredani u rastućem redoslijedu. Ponovni klik će sortirati rezultate u opadajućem redoslijedu. Strelica pored naziva kolone označava poredak (rastući ili padajući).

 

Započinjanje nove pretrage


Radi Vašeg komforta informacije o Vašem upitu su privremeno pohranjen na Vašem računaru. Ukoliko odete na neku drugu stranicu i vratite se u roku od 30 minuta na stranicu za pretragu, rezultati Vašeg upita će još uvijek biti prikazani. Sve informacije o vašem upitu se brišu čim zatvorite vaš web browser.

 

Da započnete novu pretragu, kliknite na link "Poništi pretragu" koji je smješten u ormariću za filtririranje rezultata.

 

Napomena: rad telefonskog imenika zahtijeva da vaš web browser ima omogućenu podršku za kolačiće (cookies). Nažalost, telefonski imenik neće raditi bez podrške za kolačiće.